WIJ VARKENLAND


024_varkenland024 011_varkenland011 004_varkenland004

I.h.k.v. onze samenwerking met Theater Aan Zee presenteren we dit jaar Wij Varkenland! Deze voorstelling vindt plaats in de schuur van Hoeve Pruvost! Voor dit stuk moeten aparte tickets gekocht worden, deze kosten €12/stuk.

Lucas de Man ging voor de voorstelling ‘Wij Varkenland’ een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Met deze bagage schreef hij de actuele solo ‘Wij Varkenland’, die zowel bij (boeren)publiek als pers hoge ogen gooide.

Kester Freriks in de Theaterkrant: “Zijn monoloog zou weleens belangrijker kunnen zijn voor inzicht in de voedselsector dan veel dierenactivisten menen te kunnen bereiken”.

“De Man is een geboren verteller. Hij lardeert luchtige grapjes met bittere ernst.” **** de Volkskrant

De solo, geschreven en gespeeld door Lucas De Man in nauwe samenwerking met Johan Dehollander gaat over Stijn, een jongen van 30 jaar die na 12 jaar rondtrekken in de wereld terugkeert naar zijn geboorte streek. Zijn ouders waren varkensboeren, zijn broer heeft de boerderij overgenomen, hij zelf wou ridder zijn. Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Hij speelde de voorstelling naast in gewone theaters ook al een paar keer met veel succes exclusief voor boeren en mensen uit de agrarische sector.

VOORSTELLING #1
aanvang: 11u30
VOORSTELLING #2
aanvang: 16u30

Copyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren