STRAAT -EN KINDERANIMATIE


Leffingeleuren anno 2017 is meer dan ooit een feest voor jong en oud. Naast de concerten is er veel ruimte voor animatie van 0 tot 99 jaar …

 


TRASHBEATZ: WORKSHOP & CONCERT

Zaterdag 09 september
Workshop op het marktplein (14u15 – 16u15)
Concert aan het DJ-Busje (19u30 – 20u30)


Tijdens de workshop leer je muziek maken met afval. Je stelt je eigen drumstel samen uit allerhande waardeloos materiaal zoals potten, pannen, ketels, blikjes, bidons … Met twee stokken in de hand verken je ritme en dynamiek. Zodra dat goed zit, gaan we over tot het samenspel. Je bokst in groep een nummer in elkaar. (van 14u15 tot 16u15 op het marktplein).

Na de workshop geven ze zelf nog een concert aan het Dj-Busje om 19u30.

 

DE PROPERE FANFARE
Zondag 10 september
Dj-booth (15u00 – 15u45) & Busker Street (19u00 – 19u45)


De Propere Fanfare van De Vieze Gasten uit de bruisende Brugse Poort van Gent komt gewapend met violen en saxen, fluiten en gitaren, trompetten en tuba’s, krankzinnige kostuums en een flinke portie trommelgeweld. In een arsenaal aan stijlen brengt een zeventigtal muzikanten en dansers zeer levendige nummers. Stil blijven staan is geen optie meer; het enthousiasme en de opzwepende ritmes brengen iederéén aan het dansen. Pure energie! 

 

KARTJE KILO
Zaterdag 09 & Zondag 10 september
Marktplein (14u00-16u00)


Straattheater Kartje Kilo (Johan Feys en Wouter Sinaeve) speelde al op talloze straattheater -en muziekfestivals, … Keer op keer met lachende gezichten als resultaat!

Ze zijn gespecialiseerd in “guerrilla-theater”: plotseling duiken ze op in het straatbeeld en zetten het publiek meteen op het verkeerde been. Voor je goed door hebt of dit nu al dan niet écht is, word je geconfronteerd met de meest absurde toestanden. Hierbij vormen verrassing, improvisatie en afwisseling de kernwoorden.

 

GOOCHELAAR TOM
Zondag 10 september
Busker Street (14u00-14u45)


Goochelaar Tom nam deel aan de straattheater-wedstrijd van De Paulusfeesten. Hij maakte daar zoveel indruk dat hem meteen selecteerden voor een show op Leffingeleuren.

 

WORKSHOP: PIMP MY BIKE
Zondag 10 september
Marktplein (14u00-18u00)


Het Oostendse collectief Kamp Noord voorziet veel workshops, zowel ter plaatse in het atelier als op verplaatsing. Op Leffingeleuren kunnen jonge enthousiastelingen hun fiets in een nieuw/hip kleedje steken tijdens de Pimp My Bike workshop.

 

MAYOR @ YOUR TOWN 
Zaterdag 09 & Zondag 10 september
Marktplein (14u00-18u00)


Mayor@YourTown zet jongeren op de burgemeestersstoel. Hoe zou jij het beleid in je eigen stad of gemeente aanpakken? Wat is de situatie nu en waar kan het beter?

Zoek het uit: speel Mayor@YourTown en laat “the people in charge” weten wat jij en je leeftijdsgenoten willen veranderen.”

 

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN
Zaterdag 09 & Zondag 10 september
Marktplein (14u00-19u00)


“Een groep enthousiaste animatoren zorgt elke dag voor een reeks doorlopende activiteiten: springkasteel, grime, avontuur, knutselen, schilderen, bouwen, dansen en zoveel meer!

Komt dat zien, komt dat zien!”

 

CHIRO LEFFINGE
Zondag 10 september
Marktplein (13u00-14u00)


Van 13u – 14u speelt Chiro Leffinge traditiegetrouw spelen al jaren mee gaan maar ook nieuwe spelen waar nog nooit iemand van gehoord heeft.

 

Copyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren