SITUERING


Leffingeleuren speelt zich af in de schaduw van de kerk van Leffinge, een deelgemeente van Middelkerke. De drie podia die behoren tot het betalend gedeelte van het festival zijn overdekt (Kapel, Zaal & Café De Zwerver). De activiteiten die op de markt plaatsvinden zijn gratis toegankelijk. Het podium van Busker Street bevindt zich aan de ene kant van kerk, aan de andere kant staat ons Summertour Radio DJ-poduim. De bars en foodtrucks en de straat- en kinderanimatie bevinden zich ook op de markt (Dorpsstraat). De markt is tijdens het festival volledig afgesloten van doorgaand verkeer. Zowel voor het festival, de parking als de camping moet je Leffinge binnenrijden via de Leffingestraat (N369).

OPENBAAR VERVOER


Met de trein of de kusttram naar Oostende, van daaruit kan je naar Leffinge met bus 53, die rijdt van Oostende tot Diksmuide en terug. Je kan dus ook vanuit Diksmuide met de bus komen.

BELANGRIJK:  De enige bushalte die gedurende Leffingeleuren gebruikt wordt is LEFFINGE BRUG (aan de vaart).

Er zijn nachtbussen terug naar Oostende. Op vrijdag en zaterdag kan je gebruik maken van de vaste avondlijn 84, vanaf 22u05 tot 03u05, om het uur. Op zondag is er een speciale busdienst die vertrekt om 23u30.

De bussen van De Lijn volgen de omleiding vanaf donderdag 8/9/2016 13.00 uur tot en met maandag 12/9/2016 om 24.00 uur. De omleiding loopt via Vaartdijk-Zuid – Snaaskerkebrug – Torhoutsesteenweg (N33). De bussen blijven dus uit het centrum van Leffinge.

Halte Leffinge Brug is tijdens deze periode de hoofdhalte. Alle reizigers worden hiernaar verwezen voor alle lijnen, ook de avond- en nachtlijnen.

PARKEREN


Er is een randparking in de Leffingestraat. Bereikbaar via de Torhoutsesteenweg (vanuit Oostende of E40 afrit 5), inslaan aan restaurant ‘De Kromme Elleboog’. Vanuit de westkust of E40 afrit 4, via Wilskerke, dan Fleriskotstraat, dan Leffingestraat.

BETALEN / BONNETJES 


De consumptiebonnen die verkocht worden zijn drie dagen geldig voor alle eet- en drankstanden op de markt, ook voor de externe foodtrucks. Ze zijn ook geldig in De Zwerver en op de camping. De consumptiebonnen worden verkocht op 4 plaatsen: loket aan de voordeur van de kerk (Bankcontact + cash), op de camping (cash), in de foyer van De Zwerver (cash) en in een loket naast de cocktailbar (cash). (De bars en foodtrucks zijn op vrijdag open vanaf 18u en op zaterdag en zondag vanaf 13u).

TICKETS / POLSBANDJES


Tickets ADD worden verkocht in het loket aan de voordeur van de kerk. Daar vlakbij zal een tentje staan waar de polsbandjes worden omgedaan. Er zal aan alle drie de betalende podia controle van de bandjes zijn. Ook op de camping worden er polsbandjes voor het festival omgedaan, je kan immers niet op de camping zonder festivalbandje (details zie op de camping-pagina).

TOILETTEN


Het toiletbezoek is gratis voor de houders van een festivalbandje (op de dag van geldigheid), anderen kunnen per dag een plasbandje aanschaffen.

Copyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren