ZES NIEUWE NAMEN!

Opvallende vaststelling: 2 Australische bands en beiden hebben een plaat uit die werd geproducet door King Gizzard & The Lizard Wizard frontman Stu Mckenzie, die hiermee definitief the hardest working man in showbizz wordt. De bands zijn THE BABE RAINBOW (aus) en THE MURLOCS (aus) die bovendien 2 leden van King Gizzard in hun rangen tellen.

EQUAL IDIOTS werpen zich de voorbije maanden zo’n beetje op als de redders van de rock and roll in ons landje en mogen dus absoluut niet ontbreken op de affiche.

Uit de USA, New Orleans meer bepaald, HEAVY LIDS (us), organ driven garargerock!

Met COMET STREET en MAUGER worden ook twee lokale bands aan de line-up toegevoegd. Comet Street werd opgericht door drie leden van MIAVA na het betreurde heengaan van hun vriend en drummer Jelle Tommeleyn. Oostendenaar Mauger stond eerder al op ons buskerpodium maar komt nu met een band.

Hiermee komen we aan 36 namen.

Volgende week volgt er ook nieuws over het gratis toegankelijk gedeelte op de markt.
Begin augustus wordt dan de laatste lading namen gedropt.

4 NIEUWE NAMEN VOOR LL2017!

Nog vier namen voor het tweede weekend van september. Vier namen die de veelzijdigheid van het programma nog eens extra in de verf zetten.

De immens getalenteerde hiphopper THECOLORGREY, een Antwerpenaar met Congolese roots en een sterk debuut dat net uitkwam, ‘Rebelation’.

De ethio-jazz/afrobeat/dub van BLACK FLOWER, een vijftal rond saxofonist Nathan Daems.

THE BLACK HEART REBELLION heeft een project met een Iraanse film maar komt met zijn festivals naar LL, postrock meets doommetal meets ambient meets folk… Uit de Gentse Amen Ra stal, maar met duidelijk Westvlaamse roots.

CAIRO LIBERATION FRONT uit Tilburg brengt electro chaabi, muziek van Egyptische trouwfeesten, vermeng met hiphop, eurodisco,…. Zoals Omar Souleyman maar dan anders!

DERDE REEKS NAMEN!

6 nieuwe namen hebben we dit keer. We geven ook de dagindeling vrij. De Early Bird ticket-actie is afgelopen, vanaf nu start de echte voorverkoop, met dag- en weekendtickets. Ook campingtickets zijn nu te koop.

ABSYNTHE MINDED bereidde zijn comeback zorgvuldig voor met de welgemikte single ‚The Execution’, een oorworm van formaat zoals Bert Ostyn er al meer heeft geschreven én gedoodverfde soundtrack bij de hete zomer die zich aankondigt.

CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) is een Amerkaanse rootsartiest bij uitstek die zijn vierde plaat komt voorstellen, voor het eerst met band.

Een unieke Afrikaanse band, voor het eerst in Europa: TOGO ALL STARS (tg), uit Lomé, Togo, een stad omringd door Cotounou, Lagos en Accra, het muzikale mekka van West-Afrika!

2 x zinderende rock ’n roll uit het land van Uncle Sam: SLEEPING BEAUTIES (us) en Ty Segall side-kick CFM (us/Charles Frances Moothart).

En tenslotte Orange Black en The Go Find frontman met een nieuwe band en debuutplaat aan het eind van de zomer, perfecte timing dus om DIETER VON DEURNE & THE POLITICS over te vliegen van Antwerpen-Oost naar Oostende-Zuid.

TWEEDE REEKS NAMEN

Na een eerste reeks van 15 namen hebben we nu 5 Belgen die de line-up van Leffingeleuren komen versterken. En niet de minsten, allen kleurden ze de afgelopen maanden op hun eigen manier het muzikale landschap. :OATHBREAKER
STEF KAMIL CARLENS
J. BERNARDT
ROMEO ELVIS & LE MOTEL
ZWANGERE GUY

Vijf nieuwe namen, maakt twintig bands in totaal tot nu toe. Bijna halverwege.

De early bird weekend tickets lopen nog exact één week, tenzij ze eerder uitverkocht zijn. 50 euro voor drie dagen hoogstaand muzikaal vertier. Volgende week donderdag komen we met nieuwe namen, dagindeling, dag- en weekendtickets!

EERSTE NAMEN LEFFINGELEUREN

De zomer is nog niet in het land en sommigen durven al aan het einde ervan denken. De eerste namen van het laatste zomerfestival zijn bij deze een feit. Het is nog maar een eerste greep, want deze 15 namen vertegenwoordigen slechts een derde van het aantal bands die op het betalende gedeelte terechtkomen.Naast het betalend muziekfestival biedt Leffingeleuren ook dit jaar weer een gratis volksfeest met een busker-stage, DJ’s, foodtrucks, cocktail en andere bars, kinderanimatie en straattheater,… maar daarover later meer.De eerste namen dus:Arno komt ons omverblazen met zijn TJENS MATIC. Nog uit eigen land zijn LA JUNGLE en
Verse Vis-winnaar SHHT van de partij.

65DAYSOFSTATIC mag komen tonen waarom ze nog altijd aan de top van de postrock-league meespelen. Ook uit de UK, een regelrechte en gloednieuwe punk-sensatie IDLES.

Verder bij de eerste reeks namen, veel Amerikaanse bands: roots, country, garage of indie, er valt weer vanalles te ontdekken: WAXAHATCHEE, ROBERT JOHN AND THE WRECK, COURTNEY MARIE ANDREWS, SPIRIT FAMILY REUNION, ONCE AND FUTURE BAND, COSMONAUTS, JOAN SHELLY, DYLAN LEBLANC en B BOYS.

En nog één buitenbeentje, from the land down under: ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER.

Copyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren