bandpage

DYLAN LEBLANC (us)


Toen Dylan Leblanc twintig jaar was debuteerde hij met ‘Paupers Field’ , een plaat die van Pitchfork het etiket ‘gloom-and-doom Americana’ meekreeg. Dit wonderkind groeide op met een countrymuzikant als vader in een plaatsje dat Muscle Shoals, Alabama heet. Dan heb je wat voorsprong natuurlijk. Hij kreeg al meteen de hulp van Emmylou Harris op zijn debuut en deelde later het podium met Lucinda Williams, The Civil Wars, Calexico, Bruce Springsteen, The Drive By Truckers en Alabama Shakes. Zijn derde plaat‚Cautionary Tale’ dateert van januari 2016.

– “Het is echt LeBlanc zelf die hier straalt en die, na het niet geheel geslaagde Cast The Same Old Shadow (2012), met deze plaat weer helemaal terug is.” (★★★★ – Altcountry.nl)

– “Een echte aanrader voor uw platenkast!” (Rootstime)

– “Met een overkill aan singer-songwriters in de folkhoek, steekt Dylan LeBlanc er met kop en schouders bovenuit. Ook met dit album kun je hem zonder enige twijfel in één rijtje plaatsen met Ryan Adams en Jeff Buckley. “ (★★★★ – Festivalinfo)

– “Zelfs als deze jongen veroordeeld blijft tot een leven in de marges van het succes, is hij een aanwinst voor je platenkast.” (Gazet Van Antwerpen)

FACEBOOK // WEBSITECopyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren