bandpage

DIETER VON DEURNE & THE POLITICS
Vrijdag 08 September
Kapel (21u20-22u10)


Met Dieter Von Deurne & The Politics lijkt Dieter Sermeus toe te geven aan een onweerstaanbare oerdrang, aan liefde en verontwaardiging, zelfs idealisme maar ook simpelweg aan de noodzaak om liedjes te schrijven. Deze keer geen gestileerde en minutieus gebalanceerde popsongs zoals bij The Go Find. Eerder een ode aan zijn muzikale roots, met vuile gitaren, onweerstaanbare hooks en gitaarsolo’s volop. Het moet van de begindagen van Orange Black geleden zijn dat Sermeus nog zo rauw uit de hoek kwam. Je hoort flarden Wilco, Wipers, Dinosaur Jr., Pavement en Spoon. Klinkt als de nineties? Jawel, maar steeds fris en urgent. Dieter Von Deurne & The Politics zegt u? Het werd tijd! En die plaat komt uit op 25 augustus.

– “The Go Find wordt Dieter Von Deurne & The Politics.” (Damusic)

– “Dieter Von Deurne & The Politics geven masterclass in melancholie.” (★★★★ – De Morgen)

– “Wij ons afvragen of er meisjes bestaan die dit kunnen beluisteren zonder verliefd te worden op Dieter.” (★★★★ – Indiestyle)

– “Samengevat: heerlijk zomers plaatje dat de ambacht en het vakmanschap van Dieter Von Deurne en zijn Politics goed in de verf zet.” (★★★★ – Written In Music)

– “Their debut single – I’m On Trial, it’s a catchy motherfu**er” (Super World Indietunes)

FACEBOOKCopyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren