bandpage

COURTNEY MARIE ANDREWS (us)
Zondag 10 september
Zaal De Zwerver (17u20-18u10)


Courtney Marie Andrews begon songs te schrijven op haar veertiende en zit met ‚Honest Life’ aan haar zesde album, een plaat die ergens het midden houdt tussen folk en country. Rolling Stone plaatste de plaat in de ‚Top 40 Country Albums of 2016’ en Stereogum vergeleek haar met Joni Mitchell. De grote Jools Holland nodigde haar dit voorjaar uit om twee songs te brengen en haar show in de AB was in een mum van tijd uitverkocht. De nog steeds maar 27-jarige zangeres verkaste indertijd van Phoenix, Arizona naar Seattle waar ze gitaar speelde in Damien Jurado’s band. In totaal speelde ze bij zo’n 40 artiesten gitaar of backing vocals. Maar nu komt ze met haar eigen band haar gloednieuwe plaat voorstellen.

– “Ryan Adams noemde Andrews een fenomeen, wijze woorden die bij iedere beluistering van Honest Life bevestigd worden.” (★★★★1/2 – Written In Music)

– “Cd van de week: Countryfolkzangeres Courtney Marie Andrews verzilvert heimwee in prachtsongs met een fameuze strik errond” (★★★★ – Focus Knack)

– “Dat we nog veel van haar gaan horen lijkt me zeker.” (Krenten Uit De Pop)

– “Ze heeft een mooie, heldere sopraan en schrijft goede songs. Voor fans van Emmylou Harris en Iris Dement.” (De Standaard)

FACEBOOK // WEBSITECopyright © 2016. Vzw De Zwerver / Leffingeleuren